Lifestyle

ARJEN SYYSSIIVOUS

Oman kodin siivomaminen on mieleistä hommaa, oman arjen uudeksi laittaminen on monesti semi epämiellyttävää puuhaa. Olipa kyseessä pieni tai sitten suuri muutos.

Kuten taidatte tiekääkin, oman kotini siivoaminen ja tavaroiden uudelleen järjestelty on minulle rentouttavaa ja kivaa tekemistä, se on käynyt blogissani ilmi jo moneen otteeseen. Kotini syyssiivous on tälläkin hetkellä meneillään, teen sen joka vuosi. Saman teen kun uusi vuosi alkaa, silloin alkaa uusi elämä ja uudet kujeet. Kun kesä tulee, heitän kaikki talven pölyt ja stressaavat asiat unholaan ja otan rennomman vaiheen päälle. Syksyllä tämä koko arjen siivoaminen on omasta mielestäni se kaikista hankalin osuus, silloin täytyy ottaa taas itseään niskasta kiinni monessa asiassa. Tässäpä muutamia juttuja joita haluan laittaa minttiin syksyn tullen.

Uniryhtmi: Olen erittäin yöihminen, toisin sanoen saan kaikki luovat ideat sekä virtapiikin vasta iltaa kohden. Tämä on suurin haasteeni läpi vuoden: Tasainen unirytmi.

Pyykkääminen. Jestas olen siinä niin laiska, ihan totta. Minulla on oma pyykinpesukone kylpyhuoneessani, mutta silti pesen pyykkiä vasta siinä vaiheessa kun vaatteet alkavat ”loppumaan.” Aina ekana loppuvat ne alusvaatteet, sitten alan pyykkäämään.

Ruokavalio. Minulla ei ole mitään ongelmaa syödä perus terveellisesti, mutta suurin haasteeni on ruokailuuni liittyvä aikataulutus. Syön aika epäsäännöllisin välein, se ”probleema” on ollut minulla jo monet vuodet. En vain pysty syömään jos en koe nälän tunnetta. Yritän tsempata sen suhteen niin, että minulla olisi lähellä pientä purtavaa aina aika ajoin, esim hedelmiä.

Treeni. Aina kesäisin laitan oman salikorttini täysin tauolle, tiedän käyttävi hyötyliikuntaa usein. Kävelen töistä pois, käyn pyöräilemässä, sekä pidän  kovasti juoksulenkeistä. Kun kylmät ilmat saapuvat (talvi) tiedä luopuvani näistä kaikista. Salikorttia siis taas piakkoin kehiin. Muutenkin se olisi hyvä laittaa lihasta vähän enemmänkin koetukselle kuin vain se juoksu.

Työrytmi/ blogi. Minulla on vakituinen kokopäivätyö, joten bloggaaminen joutuu välillä vähän koetukselle. Kun töiden ohella tulee hoitaa kaikki nämä yllämainitut, tarvitsee sitä välillä vähän huiliakin. Syksyn mittaan haluan aikatauluttaa kaiken tekemisen niin hyvin kuin voin, jotta voin blogata ja kuvata siihen tahtiin, että saan monta postausta viikossa aikaiseksi. Tämä on hyvin tärkeä tavoite itselleni.

Ystävät ja perhe. Ikinä ei voi antaa liikaa aikaa heille. He ovat se tuki ja turva, ilon lähde, voimavara, ja lista jatkuu vaan. Haluan entistäkin enemmän löytää aikaa elämäni tärkeimmille ihmisille.

Onkos sulla kenties arjen syyssiivousta tiedossa? 🙂
SEURAA MYÖS/ FOLLOW
INSTAGRAM
FACEBOOK

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *