Muoti

VASTAUKSET, MUOTIMARKKINOINNIN TUTKINTO

Nyt vastaan teidän kysymyksiinne Helsinki Design Schooliin liittyen. Itse suoritin muotimarkkinoinnin tutkinnon, joten vastaukset pohjautuvat siihen tutkintoon.

Miten haetaan?
Haku tapahtuu koulun sivujen kautta. Sinun tulee listata perustiedot itsestäsi ja koulutuksestasi. Lopussa on tekstiosuus, johon kannattaa kertoa itsestäsi sekä miksi haluat kouluun, näiden perustella tehdään valinnat opiskelijoista. Koulu on maksullinen, ja sen voi suorittaa kertamaksulla tai osissa.

Tarvitseeko kokemusta alalta?
Ei, mutta muodista ja markkinoinnista kiinnostuminen on tietysti hyvin olennaista. Hyvä etu on opiskella muotia etukäteen, enkä tarkoita vain blogeja lukemalla. Ota selvää maailman muodista, brändeistä, sivustoista, muotiviikoista. Näistä on hyvä tietää vain siksi, koska silloin kaikki tieto ei tule ”ihan puskista.” Tämä ei ole välttämättömyys, itselleni nämä asiat ovat tuttuja sillä teen blogityötäni muodista, sekä olen alasta kiinnostunut.

Ketkä siellä opiskelevat?
Ihan eri taustoista olevat ihmiset. Itse taisin olla ainut ammattibloggaaja meidän luokalla, jos oikein muistan. Tärkeintä on todellinen innostus alaa kohtaa.

Opiskelu.
Opintokertoja on kerran kuukaudessa perjantaina ja lauantaina (ainakin meillä) sekä opintopäivät kestävät klo 9.00-16.00. Välissä on taukoja. Jokaisen kerran jälkeen tulee kotitehtäviä, mitkä palautetaan seuraaville opintopäiville.

Opettajat.
He ovat alansa ammattilaisia, todellisia muodin ja markkinoinnin parissa työskenteleviä ihmisiä. He antavat hyvin arvokasta tietoa itse alalla työskentelystä, sekä kannustavat sinua kovasti.

Mitä hyötyä tutkinnosta on?
Jos todella haluat työskennellä kyseisellä alalla, tulet oppimaan paljon uutta tietoa alasta, kuulemaan millaista on oikeasti tehdä kyseistä työtä, sekä saat arvokkaita kontakteja, joille voit päästä työskentelemään tulvaisuudessa. Voit toki saada siitä lisätutkinnon toista uraa ajatellen mikä hyödyntää uraasi.
Opit sisäänostotoiminnasta, muotiviikoista, PR-alasta, oman firman perustamisesta, ja lista jatkuu vaan.

Kenelle suosittelen?
Suosittelen tutkintoa heille, jotka oikeasti haluavat oppia muodista ja markkinoinnista. Haluat saada kaiken mahdollisen tiedon irti ja olet innostunut opinnoista. Näin saat opetuskerroista kaiken hyödyn. Itse sain hyvin paljon arvokasta opetusta työelämään, mitkä tulevat auttamaan minua jatkossa. On myös hyvä olla kiinnostunut sosiaalisesta mediasta, sillä se on yksi iso kanava markkinoinnissa.

Kuka saa jatkossa töitä?
Sitä en osaa sanoa kuinka moni saa, sillä se riippuu siitä, kuinka innostunut itse olet. Mutta kaikilla on samat mahdollisuudet, kun olet aktiviininen tunneilla ja kirjoitat muistiinpanoja, tutustut opettajiin, sekä suoritat kotitehtävät huolella.

Lisätoiminta.
Koulun puolesta tulee kutsuja vaikkapa PR-tapahtuman järjestämiseen, sinua pyydetään auttamaan erinäisissä asioissa. Saatat päästä pukijaksi muotinäytökseen, yms. Nämä ovat hyviä mahdollisuuksia verkostoitumiseen. Tulette myös käymään PR-toimistoilla.

Koulutusta arvostetaan Suomessa paljon muodin saralla, joten siitä on vain etua sinulle, kun lähdet hakemaan töitä alalta, tai jatko-opiskelupaikkaa Suomesta tai ulkomailta.

Jos olet innostunut alasta, SUOSITTELEN!

SEURAA MYÖS
INSTAGRAM
FACEBOOK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *